A Tudatos Vásárlók blogja

Smartkosár

Smartkosár

7 Legidegesítőbb Vásárlótípus

2018. október 12. - Smartkosár

va_sa_rlo_iszoka_sok.jpg

Az online vásárlásnak megvannak a maga előnyei (bővebben előző cikkünkben olvashatsz róla), például hogy elkerülheted a szupermarketben előforduló legbosszantóbb vásárlótípusokat és a totálisan lehangolt eladókat. Készítsd be a popcornt, ugyanis összegyűjtöttük minden idők legirritálóbb és legviccesebb vásárlói kategóriáit.

 

  • A figyelmetlen

    Ez az a típus, aki nem veszik észre, hogy rajta kívül más is tartózkodik a bevásárlóközpontban. A hatalmas, mindent blokkoló bevásárlókocsiját általában a folyosó mértanilag kiszámított közepén hagyják, csak hogy se balról, se jobbról ne tudd kikerülni. Ő persze teljesen nyugodtan nézelődik 3 sorral arrébb, amíg próbálja kitalálni Ezersziget vagy Joghurtos salátaöntetet vegyen az esti vacsihoz.

 

  • Az alapos

    A vásárló, akinek a türelmét és idejét mindenki irigyli. Kristálytiszta elképzelése van arról, hogy mit szeretne vásárolni és hajlandó rászánni órákat, hogy betűről betűre átolvassa a termék hátulján feltüntetett összetevőket. Ha összefutsz ezzel a típussal, általában szégyenkezve tolod arrébb bevásárlókocsidat, amiben többek közt bort és csokit találni.

 

 

  • A gyerekes

    Tisztelet minden anyukának, aki a gyerekével kénytelen elvégezni a nagybevásárlást. Persze, mindannyiunknak ismerős lehet a vergődő kölyök, aki azért kiabál, mert nem vihet haza 15 doboz gabonapelyhet, de lássuk be… Néha lehet a szemtanúnak még kellemetlenebb a szituáció, mint a dührohamot kapó anyukának.

 

 

  • A céltudatos

    Ez a típus egy olyan titkos küldetésen vesz részt, aminek a célja, minél hamarabb kijutni a nagy, nyomasztó, sápadt, 4 fallal körbevett szupermarketből. Sokan felnéznek rá, hiszen immunis mindenféle színes, figyelemfelkeltő akciós plakátra és az éppen akkor legkedvezőbb kuponokra is. Ha képzeletbeli bevásárlólistájára egy termék került fel, akkor az illető azzal az egy termékkel távozik, egy rágógumival se többel.

 

 

  • A bizonytalan

    Gondolkodtál már rajta, hogy miért van pillecukor a virsliknél? Mi megfejtettük neked… Bemutatjuk azt a bevásárlót, aki állandóan meggondolja magát. Egyik pillanatban megkívánja a csokit, a másikban pedig szénhidrátcsökkentett diétát tervez. Mostantól tudni fogod, ki az, aki véletlenszerűen elhagyja a termékeit.

 

 

  • A szerelmes

    Kivel mással, ha nem a szerelmével végezné el a nagybevásárlást ez a típus?! És persze, hogy az első pillanattól az utolsóig fogja a párja kezét, még akkor is, ha körülöttük mindenki más haladna. Együtt döntenek mindenről és 6 lépésenként megállnak ölelkezni.

 

  • A férj

    Távolról kiszúrni az “összezavarodott férj” típust, aki egyik kezével a hosszú, felesége által gondosan megírt bevásárlólistán próbál kiigazodni, a másikkal pedig lázasan tárcsázza a kedvesét, hiszen teljesen tanácstalan, hogy hogyan néz ki 5 kiló édesburgonya. Azért szerintünk a szándék akkor is értékelendő!



    Ha nincs kedved a bevásárlással nyűglődni, vásárolj online, és ha a smartkosáron összehasonlítod az áruházak árait, akár 30%-ot spórolhatsz! Kattints a linkre: https://www.smartkosar.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://smartkosar.blog.hu/api/trackback/id/tr6614289553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helyszíni zsemle 2018.10.13. 23:57:19

Betiltanam a bevasarlo kocsikat. Hanyszor latni hogy a sok idiota foglalja a helyet az 1 kobmeteres kocsival, es van benne ket kifli. A fasze nem tudja kezben elvinni.

Piszkos Freud 2018.10.14. 05:56:28

@Helyszíni zsemle: Azé', mert kifele menet még be fog tenni két láda sört

Semper Fidelis 2018.10.14. 06:42:45

Ez a mértani közepes téma nekem is nagy kedvencem. Mondjuk én sziplán odébbtolom az ilyen kocsit, aztán annyi.

_B_ 2018.10.14. 07:21:40

Lehetek a lifestyle coachod?
Útban levő kocsit odébb kell lökni, útban levő embernek udvariasan szólni. ennyi.
Tenni kell, nem puffogni kell mint egy besavanyodott kommunista nyugdíjas.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 09:03:33

@Helyszíni zsemle: mert nincs kosár és ki van téve, hogy a kocsi használata K-Ö-T-E-L-E-Z-Ő..

Galambos Dániel 2018.10.14. 09:46:45

@Le a spammerekkel: egyszer nem szóltak még rám a pénztárnál, hogy hol a kosaram.

2018.10.14. 10:45:49

@Helyszíni zsemle:
Akkor megyünk együtt tüntetni a Lidl elé?

A gecik a kosarakat szűntették meg, így aki legalább annyit vesz hogy már nem tudja kezében vinni, de a kosár bőven elég lenne, az tolhatja kocsiban. Elvileg van kisebb kocsijuk, de az is bőven elég nagy ahhoz, hogy jó nagy káosz legyen a forgalmasab üzleteikben. Anno kb. minden második bevásárlást ott csináltuk, mostanában jó ha félévente egyszer járunk ott emiatt. A poén, hogy a szomszédos országokban van kosár a Lidl-ben, csak itthon volt valaki náluk ennyire "kreatív".

Karipapa01 2018.10.14. 10:51:52

Nahát! Nézzük csak?
Alapos: a csomagoláson azért vannak feltüntetve a termék összetevői és egyéb dolgok, hogy azt a vásárlók elolvassák még mielőtt a terméket megvásárolják. Nem pedig utána otthon sipítozni, meg a smartkosáron panaszkodni, hogy én nem ilyen terméket akartam! Erre inkább bíztatni kellene a vásálókat, nem pedig gúnyolódni rajtuk.
Céltudatos: azért megyek a boltba, hogy megvásároljam a részemre szükséges termékeket mert kizárólag arra van szükségem és nem pedig azért, hogy bámuljam a csili-vili plakátokat. És teszem ezt a lehető leggyorsabban, mert nem kirándulni mentem oda.
A férj: bármikor megeshet, hogy a feleség nem tud elmenni a boltba és az élelmiszerek vásárlását a férjére bízza. Ha a vásárlást mindig a feleség végezte, akkor a férj számára ez egy idegen környezetben végzett olyan tevékenység, ami utólag nem korrigálható. Persze, hogy bizonytalanná válik és megfontoltan cselekszik. Ez történik akkor is, ha a feleség megy el az OBI-ba popszegecshúzót, 0.5-ös flextárcsát, purhabot... stb vásárolni.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 11:53:22

@Zabalint: úgy emlékszem, itthon is van lidl, ahol megmaradt a kosár. Engem kifejezetten bosszant a hiánya, bár amiért egy időben rászoktam a lidlre, az szinte minden eltűnt/elromlott. Pl. egy ideig szerettem azt, amit sushi néven árultak. Aztán a wasabi helyére folyékony, zöldre festett tormás trutyi került, a tekercs belsejében több a levegő, mint a töltelék... kösz, így inkább nem.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 11:54:34

@Galambos Dániel: és ki volt rakva, hogy kötelező? Mert általában nincs... ahol kint van, ott sokan a felirat miatt viszik.

2018.10.14. 12:03:07

Amikor valaki céltudatosan vásárol, az hogyan befolyásolja mások hangulatát? Irígyek lesznek rá? Ki az a vadbrom, aki ezt a cikket jegyzi?

Szarazinda 2018.10.14. 12:32:12

Ezek közül egy csomó nem is idegesítő, még a posztszerző szerint sem :-) Aki voszon tényleg az, az az a vásárló, aki akkor kezd el hosszasan kotorászni a táskája mélyén a pénztárcája után, miután már az összes terméket beütötte a pénztáros. A tárca persze csak rohadt assan kerül. Készpénzzel fizet, de még tovább tököl a megfelelő címletek kikeresgélével. Közben áll mögötte a sor természetesen. Szerintem, a bevásárlókocsit középen hagyó típus mellett ez a típus a leggázabb.

rozsomák 2018.10.14. 12:40:38

Kimaradtak a pénztári jelenetek.

- Amikor valaki a 12 db árut három külön számlára kéri ki tudja milyen - bár nyilván méltányolható - okból.
- Aki a fedezet nélküli kártyáját harmadszor is lehúzatja, (tán abban reménykedve, hogy közben valami varázslat történik és terem rajta pénz.)
- Aki a pénztárnál egyik kezében telefonnal, a másikkal támaszkodva nem pakolja a lehúzott árut, mert hisz ő ráér, a következő kuncsaft - meg az utána következő többi - hadd várjon addig az öt percig, amíg ő utána majd szép komótosan elkezd pakolni.
- Aki egy blokkot háromféle módon fizet - kártya, kp, utalvány, ami utóbbiról kiderül, hogy pl. alkoholt nem lehet vele fizetni, tehát kezdjük újra - stornózzuk ki azt a két üveg bort.
- Aki megreklamálja, hogy valamire ott anno a polcon más ár volt kiírva !!- Jucika hívja kolleginát, hogy mi van kiírva erre az árura ? Hát persze, hogy a vevő téved, ő mást vett, nem az akciósat/olcsóbbat..Hát de ő azt vette ! Neki ne mondják, Ő nem hülye ! (Később kiderül, hogy de, mégis hülye ! )

Ezek persze csak azt a lenézett, itt "céltudatos"-nak aposztrofált - amúgy általában férfi - vásárlót idegesítik, akik nem a boltban akarják eltölteni a szabad délutánjukat/maradék estéjüket.

rozsomák 2018.10.14. 12:42:48

@Szarazinda:
ahh... közben megelőztél :) :)

Muhammad Balfas 2018.10.14. 12:59:23

Van még a "hülye vagyok, kérem segítsen" típus..( Ő az aki idegen helyen rögtön a bio gps-t veszi igénybe, mielőtt gondolkodni próbálna..)

Muhammad Balfas 2018.10.14. 13:05:59

@Ches Desmond: Pl. Columbo az óceánjárón..:)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 13:06:42

@rozsomák: ezekből mennyi a rendszeres? Mindegyikkel találkozol életed során kétszer. Borzasztó. A telefonálós meg sok esetben nem is tehet róla, mert ugye nem lehet mindenkit szó nélkül kinyomni, ha hív...
Reklamációval meg én is jártam így: kirakták az akciós árat és két nappal az akció lejárata után még az akciós ár volt kint. Ugyan rajta volt, hogy mettől-meddig, de olyan apró betűkkel, hogy jó szemmel is nehéz észrevenni. Meg az is elég gyakori, hogy olyan helyre teszik az árcédulát, hogy még véletlenül se a megfelelő termék alatt legyen és csak a feliratból derül ki, hogy nem az, amit venni akarsz... és volt már legalább kétszer olyan is, hogy a polcon 20-30 Ft-tal alacsonyabb ár volt ténylegesen, mint a gépben...

Szarazinda 2018.10.14. 13:26:55

@rozsomák: "céltudatos"??? Dehogyis TUDATOS most ez a menő. Minden tucatszaporított tömegember azt gondolja, hogy, ellentétben a többi birkával, ő TUDATOS. Mind a tízmillió (mínusz én :-)). A Tudatos ember (vásárló) például figyel az összetevőkre, pl. hogy mennyi a termékben a "protein", és nem érti, hogy mirt nincs benne, bezzeg fehérjéből mennyi van a termékben. De "relatív" drága, nem, nem viszonylag drága, hanem relatív drága. A viszonylag szót már nem ismeri. De amúgy "abszolút" igaza van, "adott esetben".

Miért nem lehet kalasnyikovval járni vásárolni?

sure_shot 2018.10.14. 13:28:43

A helyfoglaló, aki betolja a pénztárhoz a bevásárlókovsit, aztán elugrik még valamiért egy 2-3 percre és neki áll feljebb, amikor odébbrugdosva a kocsit beállok elé:) Kb az ilyen gyökerek állnak meg vészvillogóval a parkoló autók mellett egy szűk utcában mert "csak beugrottam 5 percre a szotyishoz". Egyszerűen nem fogja fel, hogy a társadalom nem azért létezik, hogy rá várjon.

Szarazinda 2018.10.14. 13:34:16

A drogériás/gyógyszertáras, bocsánat a szexismusért, általában nő, megvan?

Ott valamiért a vásárlók többsége el sem tudja képzelni, hogy a mögötte álló esetleg tudja, mit akar venni, vagy csak simán kifizetné a kosarában lévő terméekekt és húzna haza.

Az ilyen bájcseveg a pénztárossal, szarakodik a kuponokkal, a drogériás pénztáros csaj éppen aktuális promóját türelmesen végighallgatja, majd morfondírozik, hogy kell-e neki akciós fogkrém, dezodor, fogpiszkáló, vagy újabb kuponfüzet.

Az ilyen morfondírozik sóhajtva, hogy kedvesem az advil ultrát, vagy az algofelxet ajánlaná? Meg, fáj a vállam. Égő, vagy tompa fájdalom, kérdezi a patikus, háááát... olyan, nem is tudom, hmm, hát. Vegyél már egy voltarent, vagy húzz a francba.

Aztán jössz te, kifizeted a cuccot, oszt mész. Minden mindenki, aki nem debil. Pl. én.

Up! 2018.10.14. 14:35:34

A legidegesítőbb vásárlót le sem írtátok: aki idegbajosan, meggyőződve, hogy mindenki más debil, aki nem úgy vásárol be, mint ő, megjegyzéseket tesz a boltban, blogokat ír azokról, akik tök nyugodtan a saját szokásuknak megfelelően vásárolnak be (aminek lehet ő tudja az okát, de mások idegesítőnek tartják)... esetleg még gyökerebb hozzászólásokat írnak róla! :D

Playboy Gyuszi 2018.10.14. 14:46:18

Többekkel együtt azon a véleményen vagyok, hogy a legidegesítőbb az, aki 5 perc sorban állás után, a legvégén kezdi el keresgetni a pénztárcáját/bankkártyáját. A többi egyáltalán nem az. Aki útban van, arrébb lehet tessékelni. Viszont az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni.

Barkalot 2018.10.14. 14:50:22

@Zabalint:

Én speciel azokat a nagyon mély, nehéz, kerekes kosarakat utálom. A kosár kézbe való, sokkal jobbak voltak azok a könnyebb, ugyan kisebb kosarak.

Bergyilkos Bohoc 2018.10.14. 15:03:28

@Helyszíni zsemle: Én már bojkottálom a Lidl-t, pont a bevásárlós kocsis idiótaságuk miatt. Majd felrobbantam, amikor a legnagyobb csúcsban csak nehézségek árán lehetett eljutni a pénztárhoz, mert úgy gondolták, hogy kurva jó ötlet, minden vásárló kezébe akkora talicskát kényszeríteni, amibe 3 mosógép is vígan elfér.

grrrrrrr 2018.10.14. 15:34:44

Miért idegsítő a céltudatos? Bemegy, vásárol, kijön. A családi programot nem a felvágottas pult elé szervezi. Hö.

Beer Monster 2018.10.14. 15:44:43

Én is úgy látom, hogy a cikket inkább egy legidegesítőbb eladótípusba tartozó személy írhatta, aki utálja a munkáját, neki még az alapos és a céltudatos vevő is valamiért idegesítő, persze, mert azokra nem lehet minden szart rásózni, meg a gyerekeseket úgy összességében egy kalap alá veszi azokkal, akik cigánygyereket nevelnek.

Helyszíni zsemle 2018.10.14. 16:10:38

@Szarazinda: "Aki voszon tényleg az, az az a vásárló, aki akkor kezd el hosszasan kotorászni a táskája mélyén a pénztárcája után, miután már az összes terméket beütötte a pénztáros. "

Nincs a listaba, de ezt kellett volna az elso helyre tenni. Az emberek 10 percet allnak sorban boven volna idejuk, megkeresni a penztarcat es legalabb kb kikesziteni a szukseges penzt. Ha tehetem forintra pontosan kiszamolom, es a penzzel a kezembe lepek a penztaroshoz. Perverz oromomet lelem abban, ha gyorsabb vagyok a penztarosnal. Amig lehuzza az arut, elteszi a penzt vagy visszaad, addig en mar el is pakoltam, es egy masodpercet sem tartom fel a sort. Elorre megtervezem, mit hova hogyan pakolok, mint a Forma 1-ben gumicseret. :)))

szemétpasi 2018.10.14. 16:14:12

@sure_shot: Nem tudom neked ez miért fáj? Persze ha még 5 órát elmegy utána és nem halad a sor miatta akkor arréb rúgdalom én is, de pl jajj elfelejtett valamit elszalad még 1 margarinért miközben 2-3-an állnak előtte azzal nincs gond. Olyankor elé tolakodni szimpla taplóság, ha ott állna a sorban sem lenne neked jobb.

rozsomák 2018.10.14. 17:32:06

@Le a spammerekkel:

"A telefonálós meg sok esetben nem is tehet róla, mert ugye nem lehet mindenkit szó nélkül kinyomni, ha hív...!"

Tényleg, igazad van...
Ha téged hívnak, akkor mindenki mást szarjál le..
Ja, ha akkor aszandják esetleg, hogy akkor jöjjön a következő, akkor meg megsértődnél
pedig hát... akkor te nem értél rá...fontosabb dolgod volt.. hát akkor vissza a sor végére...
:)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 18:18:43

@rozsomák: szeretem az olyan barmokat, amilyen te is vagy. Mindig megnyugtat a látványotok, hogy nem is olyan hülyék, bunkó parasztok a házunkban lakók. :D

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 18:20:20

@Beer Monster: kb egyetértek. Szerintem is egy frusztrált, alulfizetett CBA alkalmazott lehet. (Kaszás Böske) :D

Nylul 2018.10.14. 18:37:41

@Helyszíni zsemle: Haat ezt dettó én is írhattam volna. Kimondottan évezem, hogy a blokk még nyomtatása még nem ért végig, de már félúton járok a kijárat felé.
Azért így is voltak még érdekességek: Újonnan felvett pénztáros, szépen kipakolok a szalagra, elöl két üveges befőtt, mögötte egy csomó aprólék. A kiscsaj simán áttolta a két befőttet a szalag hozzám közelebb eső részére, majd a keletkezett résre besöpörte az aprólékot, és azokat kezdte húzigálni. Ez kajak úgy lesokkolt, hogy hirtelen azt sem tudtam megkérdezni, hogy ez szerinte miért jó.

Van még egy 21. századi aranyos figura, a tudatos paypass user. Előveszi a kártyatartóját, elkezdi egyesével fellapozni, kb a közepén megtalálja a 30 névjegy + a taj kártya után a bankkártyát, szépen lassan kiszenvedi a tartóból, magasra emelni, majd a pénztáros kezébe nyomja: - Nyugodtan érintheti.

szepipiktor 2018.10.14. 19:00:51

Ritka kis kirekesztő Y generációs lehetsz, az sem jó, ha elolvassa, ha tudatos, az sem ha nem olvassa, csak elviszi, nem jó, ha nem akarja a kocsog marketingszarokat nézegetni, az is rossz, az a mocskos anyuka a rohadt gyerekével vásárol, és aztán a seggfej férjek!
Szerintem belőled egy dolog hiányzik: a mások elfogadása, az együttélés alapja. Bezzeg ha valami modern aktivizmus a cél, akkor bezzeg !!!
Vagy csak provokálni akartad az olvasóidat.
Ugye tudod, hogy a mai világ rákja a marketing és a fogyassz!!! generáció kitenyésztése?

szepipiktor 2018.10.14. 19:04:09

@Helyszíni zsemle:
Igazad van!
A többi laszarható, én is, te is ugyanúgy idegesítő lehetsz másoknak, ahogy mások is nekem, neked. De ez az együttélés alapja, a villamoson, a munkahelyen stb. sem szabhatjuk meg a saját szabályainkat! A posztoló gondolom a liftről is tud ilyen ostoba listát készíteni...
.
De a pénztár!
Bszki ott keregél! Aztán 500 forintot kártyával fizet! És beszélget...
Mögötte meg hatalmas sor.
Na azokra azonnal lépek, csinálok nekik egy rossz napot.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 20:26:47

@szepipiktor: a hatalmas sor többnyire a pénztáros bűne. Aldiban nagyon ritka, ahogy lidlben is. Más boltokban mintha benyugtatóznák a pénztárosokat. Minap egy pennyből jöttem ki, otthagyva a cuccot, mert kb 10-15 ember állt sorba, a kezdő pénztáros hívta a kollégát, hogy üljön be, mire a vén picsa a fülem hallatára mondta a munkatársának, akivel épp a polcokat töltötték fel, hogy amiatt a pár ember miatt ő nem fog beülni a kasszába... a sor úgy a helyiség közepéig ért...
Gyógyszertár... általában hat-nyolc ember, pár perc mire sorra kerülsz. Nem tudom miért, új személyzet jött, mértem az időt: 15 percig vártam, ezalatt kettő emberrel csökkent a sor eleje és még négyen jöttek mögém. Otthagytam. Újabb negyedóra elteltével még mindig ott állt legalább két ember azok közül, akik mögött álltam. Patikus néni meg még jópofizik a vevőkkel...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.14. 20:28:00

@szepipiktor: miért gond, hogy kártyával fizet? Paypass esetén nem lassabb a kp-nél.

Nylul 2018.10.15. 00:38:45

@szepipiktor: 'Szerintem belőled egy dolog hiányzik: a mások elfogadása, az együttélés alapja.' - Ezt pont te mondod, aki minden második kommentjében genderezik, meg Y-generációzik.
Csak úgy finoman szólok, hogy egy begyepesedett, vén fasz vagy. Szerintem belőled egy dolog hiányzik: a mások elfogadása, az együttélés alapja.
És mellesleg, a 475 forintot is ugyanúgy kártyával fogom fizetni, mert - bármennyire is másképp tűnik a kis szánalmas, képzelt világodból - sokkal egyszerűbb a terminált odarakni a farzsebemhez egy csippantásra, mint előszedni a tárcát, vajon van-e megfelelő bankjegy, majd megvárni, amíg kiszámolja a 25 forintot.

rozsomák 2018.10.15. 01:24:13

@Le a spammerekkel:

A kIs kurva beszólt, most mindenki hallgasson, mert őt hívja most a stricije
:)

rozsomák 2018.10.15. 01:26:54

@Le a spammerekkel:
És te meg mi lehetsz ?
Kis kurva ?
KIs buzi ?
Ócska kis troll ?

Szavazzunk.. :)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.15. 09:50:27

@rozsomák: maradjunk annál, hogy te mi vagy! És hanyagoljuk, hogy minek képzeled magad. Mondjuk egy darab szart is többre tartok a magadfajtánál.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.15. 09:51:57

@Nylul: viszont ebből kiderül, hogy csak egy paypassos kártyád van... :D Ha legalább kettő lenne, akkor máris nem lenne ennyire eccerű a dolgod ;)
süti beállítások módosítása