A Tudatos Vásárlók blogja

Smartkosár

Smartkosár

Az online vásárlás előnyei, avagy miért vásárolj a kedvenc kanapédon fekve

2018. október 12. - Smartkosár

 

Valószínűleg Nálad is egy fél-napos tortúrával egyenlő a hétvégi nagybevásárlás. Körbejárod az összes szupermarketet, hiszen van, ahol a minőségi termékeket, van ahol pedig az akciókat vadászod. A gondosan összeírt listádat, persze otthon felejtetted, úgyhogy próbálod kibarkóbázni és vizuálisan visszaidézni, mi lehetett a hatodik dolog, amit felírtál a papírfecnire. Közben mindenhol kivárod a végtelen hosszúnak tűnő sort és próbálod megmagyarázni a sikító gyerekednek, hogy miért nincs szüksége a legújabb Star Wars csomagolású, édes-savanyú, rágóba borított robbanó cukorkára. A bevásárlás végén, pedig te sem érted hogyan, de hazacipeled azt a 7 zacskónyi dolgot, amit megvásároltál… És tudod, hogy ezt a harcot (minimum) egy hét múlva újra meg kell vívnod. 

 

Tudom, hihetetlennek tűnik, de a 21. századnak köszönhetően, mindezt egy fotelban ülve, jegeskávét szürcsölgetve is elintézheted. Következzen tehát az online vásárlás 7 előnye, amit muszáj neked is átfutnod:

no_k.jpg

 

  1. KÉNYELMES
    Azt hiszem az első pont magáért beszél. Mindössze egy laptopra, egy kényelmes pozícióra és 20 nyugodt percre van szükséged. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb futár a 12. emeletre is utánad viszi a megrendelt élelmiszer cikkeket. Ugye neked is jó érzés lesz látni a rekesz ásványvizet a konyhapultodon, amit kivételesen nem te cipeltél fel az emeletre? :)

  2. GYORS
    Nem kell többé logisztikáznod, hogy vajon mikor van a legkevesebb ember a szupermarketekben, sem pedig találgatnod, hogy a leggyorsabb sorba álltál be a fizetésnél. A tévhitekkel ellentétben, a szupermarketek igenis hamar kiszállítják a kosarad tartalmát, a legtöbb helyen 1-2 munkanapon belül már meg is érkeznek a termékek. Ráadásul, te szabhatod meg, hogy mikor érkezzen a futár, így te is nyugodtan végezheted a napi teendőidet...  

  3. OLCSÓ(BB)
    Sokszor az eredeti, offline árakhoz képest olcsóbbak az online árak. Az árakat pedig könnyedén össze tudod hasonlítani a www.smartkosar.hu segítségével, ahol 5 szupermarket termékeit tudod egyeztetni, így garantáltan a legolcsóbban úszod meg a nagybevásárlást. Csak összeállítod a kosarad, és a Smartkosár megmondja, hogy honnan rendeld meg.

  4. SZÉLES VÁLASZTÉK
    Nincs is annál idegesítőbb érzés, mint amikor a vágyott termék, (amire tényleg égető szükséged van!!) nincs a polcokon és csak a hűlt helyét találod… Ilyenkor rohanhatsz át egy másik szupermarketbe és csak bízni tudsz benne, hogy ott tényleg megtalálod. Online ilyesmi kevésbé fordul elő. Ha mégis, akkor pedig helyettesítő termékeket tudnak küldeni, általában a vásárlók előzetes beleegyezésével.

  5. ÁTTEKINTHETŐ
    Napról napra egyre felhasználóbarátabb online bevásárló felületekkel találkozhatunk. Különféle alkategóriák és részletes szűrők segítségével a legválogatósabb vásárlók igényeit is ki lehet elégíteni. Ne felejtsd el, hogy a kereső pedig mindig rendelkezésedre áll! Így, egy kis gyakorlás után már gyerekjáték az online vásárlás! A weboldalakon pedig (a szupermarketekkel ellentétben) nem rendezik át a rafinált munkatársak a kategóriákat, mindig mindent a megszokott helyén találsz majd! :)

  6. KEVESEBB INGER
    Biztosan Neked is feltűnt már egy-két nagyon ügyes, jól átgondolt praktika, amit a vásárlás-generálás érdekében alkalmaznak az eladók. Például az imént említett “polcok átrendezése” elmélet pont erről szól. Amíg jobbra-balra bolyongsz az termékek útvesztőjében, biztosan te is bepakolsz egy-két, akár három felesleges terméket a bevásárlókocsiba. De pozitívan hat még a vásárlásra a kellemes zene és a jó illatok is. Online vásárlásnál ezek az ingerek minimálisak. Ilyenkor sokkal inkább átgondolt döntéseket hozol, hiszen a megszokott, nyugodt környezetedben üldögélve te is könnyebben mondasz nemet egy hetedik fajta micellás sminklemosóra.

  7. TUDATOS
    Megdöbbentő, de igaz, hogy egy átlag ember évente 270.000 magyar forintot költ el bevásárlásra. A Smartkosár fontosnak tartja, hogy a vásárlók egyre inkább tudatos, átgondolt döntéseket hozzanak, ha vásárlásról van szó. Az online vásárlás jelenleg a legátláthatóbb és legkézenfekvőbb módja a spórolásnak. Próbáld ki a weboldalt és spórolj 30%-ot minden bevásárlással!


Persze, mint mindent, az online vásárlás fortélyát is “el kell sajátítani”. Ne aggódj, mi beavatunk minden trükkbe, amit tudnod kell a netes bevásárlással kapcsolatban. A következő cikkünkben olvasd el, hogyan  vásárolj online okosan, biztonságosan.

www.smartkosar.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartkosar.blog.hu/api/trackback/id/tr5914288979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezsike 2018.10.14. 09:40:15

"Megdöbbentő, de igaz, hogy egy átlag ember évi 40 millió magyar forintot költ el bevásárlásra."

Ekkora hazugságot életemben nem olvastam. Ha leosztom a 40 misit egy hónapra, 3,3 jön ki havonta. Ennyit egy magyar család nem keres, nem hogy fejenként... A legjobb esetben is jó, ha egyetlen összejön 3 fizuból, de az átlagnak ennyi sincs. És akkor a számlák, közös költség/építményadó, stb. hol marad?

Smartkosár 2018.10.14. 12:00:30

Kedves @Dezsike!
Köszönjük szépen az észrevételét, valóban helytelen az információ. Máris javítottuk a cikket.

Forrás: www.penzcentrum.hu/vasarlas/kiderult-ennyit-koltunk-etelre-tobbet-mint-az-atlag-magyar.1068774.html
süti beállítások módosítása