A Tudatos Vásárlók blogja

Smartkosár

Smartkosár

Hogyan szabadulj meg a megfázástól 24 óra alatt

2018. október 12. - Smartkosár

megfa_za_s.jpg

Amikor a megfázás első tünetei megjelennek mindenki próbálja elkerülni, hogy 2 hétig az ágyhoz kösse a nátha. Ha 24 órára megfogadod a tanácsainkat, akkor nagy valószínűséggel egy kis köhögéssel megúszod az influenzaszezont. 

Reggel 8:

Ha beteg az ember, akkor még nehezebben kel ki az ágyból, mint amúgy. Ezen sokat segíthet egy forró napindiító zuhany. A gőz és a pára kitisztítja a légutakat és megindítja a váladékot, ami este felhalmozódott. 

Reggel 8:30: 

A szokásos kávé, müzli kombót cseréld le forró mézes teára és friss tojásrántottára. A tojás kíváló fehérjeforrás, mind a kilenc alapvető aminosavat tartalmazza, továbbá segíti a szervezetet a fertőzések leküzdésében. 

Dél:

Próbálj meg tápláló élelmiszert bevinni ebédkor is. Egy friss saláta okos döntés lehet, főleg ha megszórod tökmaggal és csicseriborsóval. Mindkettő cinkben gazdag, a cink pedig csökkenti a gyulladást a szervezeten belül. Ha biztosra akarsz menni, ugorj be a gyógyszertárba cink tablettáért és rágj el egyet naponta, amíg elmúlik a megfázás. 

Kora délután:

Próbálj meg tudatosan odafigyelni, hogy a szokásosnál is többet igyál. Betegségnél elengedhetetlen, hogy hidratált legyél, hiszen így tisztul a szervezeted.

Késő délután:

Egy 20 perces, laza séta segít a légutak tisztításában. A mozgás pedig növeli a hasznos baktériumok mennyiségét, ezzel erősítve az immunműködést. 

Kora este:

Az anyukáknak igazuk volt, amikor kiskorunkban házi tyúkhúslevest készítettek a betegség enyhítésére. A gőz és az összetevők elnyomhatják azokat az anyagokat, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben.

A gyömbértea szintén csodákra képes, és percek alatt elkészül. Forralj fel vizet egy kisebb lábasban, alaposan mosd meg a gyömbért, majd szeleteld bele a lobogó vízbe. Szűrd le és fogyaszd el sok mézzel. Ha bírod, akkor rágcsálj el egy kis gyömbért magában is, hiszen remekül tisztítja a torkot. 

Alvás előtt:

A beragadt válladék az éjszaka során további fertőzésekhez vezethet, így ne feküdj le anélkül, hogy tisztának éreznéd a légutaidat! Ha be van dugulva az orrod, mindenképp használj sós vizes orrcseppet, hidd el, az alvás is pihentetőbb lesz így. 

Alvás idő:

Betegen nincs idő megnézni a kedvenc késő esti TV műsorodat, hiszen minimum 7 óra alvásra van szükséged a maximális gyógyulás érdekében.

Reméljük hasznos volt számodra ez a cikk! Ha a te tarsolyodban is van egy-két szuperhatásos házipraktika, ne habozz megírni nekünk kommentben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartkosar.blog.hu/api/trackback/id/tr4514292093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása