A Tudatos Vásárlók blogja

Smartkosár

Smartkosár

A tökéletes mézeskalács recept

2018. december 07. - Smartkosár

mezeskalacs_smart.jpg

Sokaknak az év talán legszebb időszaka a karácsony környéke, amikor szeretteinknek ajándékkal készülünk, otthonunkat díszbe öltöztetjük, és az ünnep fényében pompázó karácsonyfa mellett mézeskalács illata tölti be a lakást. Ha az ünnepi asztalra igazán mennyei és azonnal puha mézeskalácsot szeretnénk készíteni, ezzel a recepttel nem nyúlhatunk mellé.

Hozzávalók:

  • 30 dkg méz
  • mézeskalács fűszerkeverék/2 tk szegfűszeg, 4 tk fahéj, reszelt citromhéj
  • 30 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 1 kg liszt
  • 2 ek. szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 3 tojás

    Díszítéshez:
  • 1 tojás fehérjéje
  • 40 dkg porcukor

 

Hozzávalók árának megtekintése a smartkosárral

 

Elkészítés:

  • Szitáljuk össze a lisztet, szódabikarbónát, porcukrot és a fűszereket.
  • A tojásokat a mézzel és a margarinnal keverjük ki, majd apránként adjuk hozzá az átszitált, száraz hozzávalókat is.
  • A tésztát gyúrjuk addig, amíg elválik az edény falától.
  • Gyúrás után takarjuk le a tésztát, és a legjobb, ha egy napon át hideg helyen pihentetjük.
  • Pihentetés után újra átgyúrjuk a tésztát, majd liszt segítségével kinyújtjuk és a kívánt formákkal kiszaggatjuk.
  • Forró sütőben, közepes lángon, egyenletesen aranybarnára sütjük.

 

Díszítés:

  • Fényesítés: A mézeskalácsokat sütés előtt kenjük meg tojásfehérjével, így szép fényes lesz a felületük.
  • Magvakkal: A megkent mézeskalácsokra szuperül ráragadnak az apróbb magvak. A nagyobb magvakat, mint a tökmag, dió vagy mandula, nyomjuk a nyers tésztába.
  • Cukorírókával: Keverjünk 1 tojásfehérjéhez 40 dkg porcukrot, tegyük egy zacskóba, majd a zacskó egyik sarkát óvatosan vágjuk ki. Díszítsük vele a már kihűlt mézeskalácsokat, majd hagyjuk őket megszáradni.
  • Díszítőgyöngyökkel: Szuper kis díszítőgyöngyöket lehet kapni a boltokban. Bármelyikkel szabadon díszíthetjük mézeskalácsunkat.

joanna-kosinska-469277-unsplash.jpg

A mézeskalácsokat kedvünk szerint díszíthetjük, csak a képzeletünk szabhat határt. Az elkészült műremekeket elfogyaszthatjuk, díszíthetjük velük karácsonyfánkat, de akár meglephetjük vele szeretteinket is. Azt se feledjük, hogy mézeskalácsot nem csak karácsonykor készíthetünk, hisz ez a sütemény az év minden napján ugyanolyan finom. Arról nem is beszélve, hogy millió és egy süteményforma közül választhatunk, így a karácsonyi formák sem akadályozhatnak meg abban, hogy bármikor elkészítsük!

www.smartkosar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://smartkosar.blog.hu/api/trackback/id/tr4614342225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása