A Tudatos Vásárlók blogja

Smartkosár

Smartkosár

8 szupereffektív spórolási praktika

2018. november 14. - Smartkosár


malac2_1.jpgMár azzal is rengeteget spórolhatsz, ha étterembe járás helyett főzöl. Spórolj ennél is többet! A következő pár praktikával tovább csökkentheted konyhai költségeidet.

 

  • Ne menj éhesen vásárolni!
    Amellett, hogy éhesen a kedved sem túl fényes, soha nem jó ötlet üres hassal útnak indulni. Tudtad, hogy már kutatási eredmények is alátámasztják, hogy éhesen többet vásárol az ember? Ráadásul nem kevés, átlagosan 15-20%-kal több étellel térnek haza, mint jóllakott társaik. Emellett magasabb kalóriatartalmú ételeket is választanak. Ugye ezt te sem gondoltad volna? Ezek alapján megéri vásárlás előtt bekapni egy-két falatot, hiszen a felesleges terméket helyett, így egészséges ételeket teszel a kosaradba.

charles-deluvio-451759-unsplash.jpg

  

  • Készíts bevásárlólistát és ahhoz tartsd magad!
    Mindig ajánlatos megtervezni a bevásárlást, így elkerülheted, hogy olyanokat vegyél, amire valójában nincs is szükséged. Így nem a boltban kell gondolkoznod, nem marad ki semmi és kevesebb eséllyel pakolsz felesleges dolgokat a kosárba. Online, ráadásul több időd van átgondolni, hogy mire is lenne szükséged.

rawpixel-570908-unsplash.jpg

  

  • Nézz szét a kevésbé ismert márkák között!
    Meglehet, hogy ugyanolyan minőségű terméket kapsz, mintha egy drága márka termékét választanád. Ne feledd, olcsóbb termékekből is főzhetsz változatosan!

fancycrave-520422-unsplash.jpg

 

  • Kerüld a kész- és félkész ételek vásárlását!
    Ezekhez az ételekhez 30-40%-kal magasabb áron juthatsz hozzá, mintha te magad készítenéd. Ne feledd, ide tartoznak az előre szeletelt termékek is, amelyek hamarabb meg is romlanak. Ráadásul az előre pácolt húsok is jóval drágábbak, mintha pácolatlanul vennéd és kedved szerint fűszereznéd őket.

alyson-mcphee-499812-unsplash.jpg

 

  • Használd a fagyasztódat!
    Ha teheted, vásárolj nagyobb mennyiségben akció idején, és fagyaszd le az adott terméket kisebb porciókban. El sem hinnéd, évente mennyit spórolhatsz ezzel a kis trükkel.

squared-one-212144-unsplash.jpg

  

  • Vásárolj szezonális termékeket!
    A zöldségek és gyümölcsök vásárlása egy kisebb vagyonba is kerülhet. Spórolj úgy, hogy az adott zöldséget a szezonjában veszed meg, mert máskor akár 2-szer annyiba is kerülhet. Próbáld meg ezekből a termékekből összeállítani menüdet.

anna-pelzer-472429-unsplash.jpg

  

  • Spórolj az internet segítségével!
    A legtöbb áruháznak már van saját közösségi oldala, ahol mindig megjelenítik akciós és különleges ajánlataikat. Nem beszélve arról, hogy már rengeteg üzlet készlete elérhető online shopban is, ami amellett, hogy kényelmes, takarékos is. Az online árak ugyanis gyakran olcsóbbak, mint az eredeti, üzletben feltüntetett árak.

charles-deluvio-733236-unsplash.jpg

  

  • Hasonlítsd össze az üzletek árait!
    Az interneten több üzlet készletét is össze tudod hasonlítani a kanapédon ülve, így kiválaszthatod pénztárcádnak és igényeidnek megfelelőt. Sőt, tudtad, hogy a smartkosar.hu ezt megteszi helyetted? Csak pakold be a kosaradba a kiválasztott termékeket és a smartkosar.hu megmondja, honnan a leggazdaságosabb intézni a bevásárlást.

rawpixel-602154-unsplash.jpg

 

Neked is van néhány bevált trükköd, amivel spórolhatunk a konyhában? Oszd meg velünk a komment szekcióban!
Ha pedig az online vásárlás további előnyeiről szeretnél olvasni, kattints előző cikkünkre!

 www.smartkosar.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartkosar.blog.hu/api/trackback/id/tr7514302535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása