Már javában égnek a gyertyák az adventi koszorún, eljött a tél és a karácsonyi vásárok ideje is. Mi más melegítsen át bennünket egy hideg napon, ha nem egy finom forralt bor?
Hozzávalók:
- 20 g gyömbér
- 2 citrom
- 100 g kristálycukor
- 2 rúd fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 1 l vörös vagy fehér bor
Hozzávalók árának megtekintése a smartkosárral
Elkészítés:
- A gyömbért meghámozzuk és felszeleteljük, majd az egyik citromot kifacsarjuk, a másikat karikára vágjuk.
- A gyömbért a cukorral, a citrom levével, a fahéjrudakkal, a szegfűszeggel és a borral felforraljuk, majd lassú tűzön 5 percig főzzük.
- A bort leszűrjük, hozzáadjuk a citromkarikákat és forrón kínáljuk.
www.smartkosar.hu